Tipy na vánoční dárky pro muže


Vánoce se pomalu blíží a opět nastává obtížná doba pro každého, kdo by rád obdaroval blízkého mužského pohlaví. S chlapi je zkrátka po stránce dárků vždycky docela kříž… Ať už jde o přítele, partnera, dospělého syna, manžela, tatínka, dědečka — všem je poměrně těžké vybrat dárek, který by jim udělal opravdu radost a zároveň byl hodnotný. Pokud si nevíte rady nebo jen hledáte inspiraci, mrkněte na naše vánoční dárkové tipy.

Alkohol — whisky nebo rum

Dobrým rumem nebo whisky nezkazíte nic. I kdyby byl obdarovaný zapřísáhlým abstinentem, tak jde často o opravdu hodnotný dar. Mrkněte třeba na příběh syna, kterému otec dával 18letou skotskou whisky Macallan od jeho prvních narozenin s tím, že ji nikdy nesmí otevřít… Dnes, ve jeho 28 letech, má tato sbírka hodnotu přes £ 40 000 — při současném kurzu tedy kolem 1 200 000 Kč. To už stojí za zvážení.

Pokud se rozhodnete pro whisky nebo rum, doporučuji před nákupem prostudovat Whiskey Buyers Guide, World Whiskies Awards nebo World Rum Awards. Často tam, vedle sktuečných exkluzivit, narazíte na velmi zajímavé a dostupné kousky. Např. já dostal cca 5 let zpět láhev kanadské Crown Royal Nothern Harvest Rye. Dodnes ji mám víc než z poloviny plnou, protože ji vytáhnu vždy jen při nějaké zvláštní příležitosti, jako třeba narození potomka. Jinými slovy: není nutné držet se jen klasických skotských, ale s pomocí výše uvedených webů můžete experimentovat a najít něco, co přesně odpovídá vašemu rozpočtu nebo chuti obdarovaného.

Hodinky

Pravda, v případě hodinek se bavíme už o výrazně dražším dárku. Na druhou stranu jen máloco má muž skutečně denně u sebe, resp. na sobě. Hodinky jsou vedle peněženky snad jediným takovým doplňkem a proto jsou opravdu skvělým dárkem, který obdarovaný ocení. Rozdíl mezi tradičními švýcarskými a modernějšími japonskými strojky je už dnes prakticky zanedbatelný. Nespletete se tedy ani s jednou z variant. Pokud ale mohu dát své skromné doporučení, sáhněte radějí po originálních českých PRIMkách. Nejlépe po mechanických.

Peněženka

Ano, pochopitelně. I peněženka je skvělým dárkem. Jak taky jinak, když je sami s láskou vyrábíme 🙂 Moderní slimkou určitě uděláte radost každému, kdo má rád minimalizmus a taky každému, kdo potřebuje svůj kapesní chaos trochu zredukovat a dostat pod kontrolu. Naše peněženky jsou vyrobeny z přírodně vyčiněné italské teletiny nejvyšší kvality a ručně dovedeny do stavu dokonalosti.

Holící strojek

Holící strojek je většinou ústředním motivem pánské části koupelny a proto jsem toho názoru, že se s pořádným holícím strojkem uděláte radost každému muži. A je vlastně jedno, jestli už s mokrým holením má nebo nemá zkušenost. Všechno je přece jednou poprvé… Jestli chcete o výběru opravdového holícího strojku zjistit více, mrkněte na náš článek o tom, jak vybrat holící strojek a žiletky.

Jen nezapomeňte, že k mokrému holení bude muž potřebovat ještě pár dalších propriet (minimálně holící pěnu, gel, mýdlo nebo krém na holení). Vše potřebné najdete v našem dalším článku.

Psací pero

Pořádné psací pero je také dárkovým evergreenem, se kterým určitě nešlápnete vedle. Často jde o věc, která se pak dědí po generace… Můžete si samozřejmě vybrat z nabídky značek věhlasných jmen, jako jsou Waterman, Mont Blanc, Faber Castell nebo mého oblíbeného Parkera. Pokud ovšem mohu opět skromně doporučit něco opravdu unikátního a zajímavého, mrkněte na nabídku ručně dělaných per Kayu. Hlavně jejich hliníkové Kayu 130 je designová nádhera. V současné chvíli pracují na verzi 2.0, takže doufejme, že to do letošních Vánoc stihnou a budete moci někoho obdarovat právě tímto, nově titanovým, unikátem.

Další informace o tom, proč by každý muž měl mít pořádné pero najdete v našem článku.

Stará dobrá klasika: spodní prádlo

Nehynoucí klasika vánočních stromečků: ponožky a trenky. Jasně, není to nic extra originálního a pod stromeček tím nejspíš nevnesete svěží vítr. Na druhou stranu mohu dát ruku do ohně za to, že obdarovaného vyloženě nezklamete. Jde o dárek potřebný, praktický a když dobře vyberete tak může přinést i výrazně pohodlnější dny. I se spodním prádlem se klidně pustit do odvážnějších vod a vybrat něco prémiového. Mrkněte třeba na nabídku pražského obchodu s prémiovým spodním prádlem pro muže MyButler. Mají mimochodem i e-shop, takže nemusíte být nutně z Prahy 🙂 

Šachy

Moje osobní srdcovka posledních let… Abych pravdu řekl, tak — ačkoli jsem naprostý amatér — jsem za sebou nechal už pěknou řádku nově nadšených šachistů. Na první pohled se může zdát, že jednou šachovnicí a sadou figurek máte dárek vyřešený a… fajn, dobře, co dál? Opak je pravdou. Šachovnicí, u které si mimochodem můžete taky vybrat z ohormného množství různých variant, to celé jen začíná. Dalším bodem je šachová sada na cesty, pak šachové hodiny, potom šachový software, a ještě placené členství na největším šachovém portálu Chess.com a… a hromada knih a merche. Jakmile se obdarovaný do šachů zamiluje, jde o lásku na celý život. Takže máte o tipy na dárky postaráno na hodně, hodně dlouho. 🙂

Módní doplňky

Mezi pánskými módními doplňky určitě nezklamete kvalitní šálou z kašmíru nebo hedvábí, osobitými manžetovými knoflíčky, novou kravatou nebo třeba zajímavou drobností, která se znovu vrací do módy: kapesníček do saka. K němu mimochodem také najdete podrobnější informace v našem článku.


Psssst! Tajemstvím je nikdy nekupovat kapesníček v sadě s kravatou.

 


Napište komentář


Berte prosím na vědomí, že komentáře musí být před publikováním schváleny.